Reilu kolme viikkoahan siinä sitten meni, että kaikki uudessä kämpässä on vihdoin "kunnossa". Boilerinkorjaaja tuli jo lauantaina ja ihmettelin, että eipä näytä se boileri hirveästi auttavan veden lämpötilaan. Eilen kuitenkin sain sitten Manuelin avustuksella naapurilta hieman advaissia miten koko boileri toimii, eli tänä aamuna otin ensimmäisen lämpimän suihkun, ei voi muuta sanoa kun että hieman paremmin lähti aamu käyntiin. Kaapeli saapu myös viime lauantaina ja eilen pääsinkin jo nauttimaan kahdesta mestareiden liigan matsista, loistavaa! Useita kanavia, joista tulevat ohjelmat on säilyttäneet alkuperäisen kielensä ja niihin on vaan lisätty tekstitys, lukuunottamatta simpsoneita, futuramoja, southparkkeja jne. Kyselin yleensäkin syytä näihin duppauksiin, niin vastauksena tuli että meksikolainen huumorintaju on sen verta erilaista että niistä saadaan enemmän irti duppaamalla. Tiedä häntä, itse en ainakaan haluaisi suomeksi dupattuja simpsoneita katsoa.

Tänään ja huomenna juhlitaan dia de los muertosia, huomenna siis virallinen vapaapäivä. Tänään 1.11 on Dia de todos los santos ja huomenna 2.11 Dia de los muertos.
Kyseessä on muinainen atsteekkien juhla, jossa juhlitaan kuolleiden esi-isien muistoa. Kyseessä ei siis todellakaan ole mikään surujuhla, vaan pikemminkin juhlitaan edesmenneiden elämiä, juhlitaan niiden elämän jatkumisen puolesta. Uskomus on, että kuolema ei ole loppu, vaan uuden elämänvaihdeen alku. Hautausmaalle viedään lahjoja, kuolleille lapsille leluja ja aikuisille tekiilaa. Vielä en ole ihan hirveesti päässyt sisälle tämän juhlan sisältöön, mutta eiköhän siihen tule muutos seuraavan kahden päivän aikana. Sen verran olen nähnyt, että torilla myydään tavaraa pääkallosta scream-naamariin, sekä talojen pihoille on veistelty mitä hirveimmän näkösiä hahmoja.

Oli miten oli, mutta juhlathan aina kelpaa, varsinkin kun kyseessä on sen lisäksi vapaapäivä töistä :]