Nyt on hyvä viilis! Viime lauantaina viimeinkin, sain uuden, oman katon pään päälle. Tähän asti nähdyistä kämpistä paras, sekä sisustukseltaan -että sijainniltaan, myös piha-alue on todella tyylikäs ja nätti iltaisin. Kaksi makuuhuonetta, wc+suihku, olohuone jossa 3 sohvaa, telkku, stereot ja keittiönpöytä. Olohuoneeseen yhdistettynä ns. tupakeittiö, jossa kaasuliesi, jääkaappi, tiskiallas ja mikro. Kuvia kämpästä tulossa pian! Kiitos avusta kämpän hankinnassa kuuluu Michelle:lle, kollegalle yrityksessä.

Vanhasta lähtö ei sujunut ihan kaikkien taiteensääntöjen mukaan, mietin hetken jos toisen että viitsinkö edes ilmoittaa vuokraemännälle että vaihdan kämppää, no päätin niin kuitenkin tehdä. Ja mikä tulos? niska-perse otteella ulos, eli vuokraemäntä kirjaimellisesti räjähti ja kamojen roudaus piti aloittaa välittömästi. Vuokraemännän poika tuli vielä jotain mutisemaan(hänhän siis ei osaa tietääkseni puhua) että laittaisin tavarat takaisin ja hän ei enää söisi ruokiani, mutta too late. Räjähdyksen perimmäinen syy lienee se, että en suostunut maksamaan koko kuun vuokraa, kun olin vain kuun ensimmäiset seitsemän päivää siellä majaillut. Mitään vuokrasopimuksia ei ollut tehty joten mikään pakkohan ei ole maksaa mitään. Olisin ollut valmis maksamaan yhden -ehkä jopa kahden viikon vuokran, mutta koska hän ei suostunut rahoja ottamaan ongelma ei ole minun, koko kuuta en maksa. Sittemmin(tänään) hän soitti yritykseen ja suostui että maksan vain viikon palkan. Henkilökohtaisesti ei kyllä kiinnosta enää mennä maksamaan, mutta koska hän on yhteydessä yritykseen täytyy maksu suorittaa.

Mitäs muuta, viime lauantaina siis sain juuri kämpän alla jonka jälkeen lähdettiinkin jo Cervantinoon, Guanajuatoon. Todella kaunis kaupunki, kuvia taas tulossa :P Cervantino on siis vuosittainen festivaali Guanajuatossa, johon tulee esiintyjiä ympäri maailmaa, festivaail kestää kaksi viikkoa. Porukkaa paikalla oli todella paljon, enemmän ja vähemmän juhlatumuissa. Jos esiintyjiä mielii katsomaan, liput pitää ostaa paria päivää aikaisemmin, meillähän niitä ei ollut koska lähtökin oli spontaani.

Sunnuntaina kävimme ostamassa hieman uutta kamaa taloon, lakanat, paistinpannu, aterimet, muutama lasi, kattila jne. yleishyödyllistä kamaa. Tuli myös syötyä vaihteeksi Domino's Pizzassa sekä katsottua aikaisemmin ostamani leffa 'Requiem for a dream'. Lisäksi yritin ostaa kaupasta viiniä, mutta jostain syystä, vain Celayassa, ei sunnuntaina viiden jälkeen saa myydä alkomaholia. Täällä viini on kallista, verrattakoon Lindemanssiin, alkossa 9e, täällä 21e. Eilen ostin muutaman putelin espanjalaista testin vuoksi, mukaan tarttui myös pihvilihaa sekä mausteita, juustoja ja parman kinkkua. Tarkoitus oli kokata hienot illalliset, kunnes karu totuus kaasun puuttumisesta tuli ilmi. Varasto sisälsi kaksi jättipulloa, suuttimen vaihdon toiseen suoritin mutta mitään muutosta ei tapahtunut, nyt selvityksen alla onkin mistä kaasua. Kaasua tarvitaan myös veden lämmittämiseen, iltapäivällä/illalla päivän aikana lämmennyt vesi on käyttökelpoista, mutta yön aikana viilenneellä vedellä ei aamu ala parhaalla mahdollisella tavalla, nimimerkillä jo neljäs aamusuihku kylmällä vedellä.

Viime kahden viikon aikana yrityksessä on ollut auditoimassa Philadelphiasta kaksi henkilöä ja koska he lähtevät huomenna takaisin käymme illallistamassa ja napsimassa muutamat oluset. Joutunut toteamaan ettei ole hirveästi tietoa ameriikasta, saati sitten Philadelphiasta muuten kuin juuston muodossa. Amerikka-vihani alkaa jopa hieman laantua :)

Huomenna olisi tarkoitus kokeilla espanjankielentaitoni tasoa, eli käydä parturissa, saa nähdä mikä on tulos. Myös siivouksen, jonka vuokraemäntä lupaili pitäisi saapua huomenna, kenties myös kaapeli-tv, espanjankieliset ohjelmat alkavat pikkuhiljaa kyllästyttämään, kanavia on muutenkin rajoitetusti, ilman kaapelia kanavia näkyy viisi.

Viimeiset kaksi päivää on ollut järjettömän kuumia, tai varsinkin aurinko on ollut paahtavan kuuma. Lisäksi suorien housujen, kauluspaidan ja nahkakenkien pitäminen vaikuttaa, toki myös aurinko on 1700m korkeudessa häiritsevämpi.