Aikaa on taas hujahtanut ettei ole "ehtinyt" kirjoittaa mitään, ei sen enempää kun ladata muutamia hassuja kuvia kamerasta. Taitaa olla tämä mañana mañana kulttuuri tarttunut :P Eipä silti ei täällä Celayassa ole hirveästi kuvattavaa, muutaman pytingin voi taltioida mutta siinä kaikki.

Kämppää ei ole vieläkään löytynyt, kalustettuja kämppiä tuntuu olevan todella vaikea löytää. Noin puolet potentiaalisista asunnoista on soittovaiheessa jo vuokrattu. Pikkuhiljaa alkaa toleranssi kasvaa eikä paikan laadulla ja hinnalla ole niin paljoa väliä. Tänään tarkoitus käydä katsomassa muutamaa, ei ole kuitenkaan ihme mikäli mennessä katsomaan kämppä olisi ehtinyt mennä. Miinuksena on myös se, että aikaisintaan kämppää pääsee katsomaan viideltä iltapäivällä, eikä monikaan ole innostunut tulemaan näyttämään asuntoa kovin myöhään. Kenties viikonloppuna...

Nyt alkaa olla jo tortillat syöty ainakin vähäksi aikaa, alkaa maistua enemmän tai vähemmän puulta. Olenkin tässä alkanut kartottamaan muuta ruokatarjontaa; neljä eri pizzaketjua joista parhaimmaksi ylsi Pizza Hut sekä Domino's Pizza, Subway sekä mäkki. Vielä on tarjontaa jäljellä useaksi viikoksi, KFC:n lisäksi on useita eri kanapaikkoja jonka jälkeen voikin sitten siirtyä itse ravintoloihin. Varsinainen Tex-Mex ruokaan en ole vielä törmännyt, liekkö kyseinen termi sitten tarkottaa suomessa ruokaa, joka sisältää papuja ja mausteita.

Ja niitä kommentteja saa laittaa, kun täältä palaan niin en vastaa yhteenkään kysymykseen "no millaista siellä oli?". Eli jos jotain haluatte tietää niin kysykää nyt.

Kohtapuoliin täytyy jo rueta suunnittelemaan ensimmäisiä täsmäiskuja lähikaupunkeihin kunhan raha-asiat on kunnossa, kyseisessä osavaltiossa on useita vierailemisen arvosia kaupunkeja. Tähän väliin pieni tietoisku; Meksiko koostuu 32 osavaltiosta, joista jokainen osavaltio koostuu kaupunkien rajoista, sanottakoon niitä vaikka lääneiksi. Guanajuaton osavaltio, missä Celaya sijaitsee, sisältää 38 "lääniä". Lisäksi jokainen osavaltio sisältää pääkaupungin, Guanajuaton pääkaupunki on Guanajuato.

Kommunikointi yhden vuoden espanjan opiskelujen jälkeen on kovin heikkoa, suurin osa ei osaa englantia laisinkaan. Kahtiajako on selkeä, ne jotka ovat korkeakoulutettuja osaavat usein englannin enemmän tai vähemmän ja muut eivät. Kuitenkin jo kuukauden aikana on huomattavissa kielen paraneminen ja päivittäiset askareet onnistuu kohtalaisesti. Kohta on aika mennä parturiin joten siellä viimeistään totuus paljastuu :]

Hyvää viikonloppua kaikille!